torsdag 28 juli 2011

Kakprojektet: Syltkakor


Klassiska mördegskakor med hallonsylt. Inte så mycket att säga om dessa. Det gäller att mördegen inte blir för torr, då spricker kakorna lätt när man gör hålet för sylten. Sylt av hög kvalité höjer kakorna ytterligare.

Virka i mattrasor

Jag har länge velat prova att virka i mattrasor. När Mormor gick bort blev det en massa mattrasor över och nu har jag som ett första försök virkat två korgar. En lite större och en ganska pytteliten.


Kakprojektet: Tebröd


Tebröd gjorda på mandel, mynta och lime. Vilken härlig smak! Vilka fula kakor det blev!

Detta bak blev lite misslyckat, jag gjorde kakorna för stora och myntabladen ville inte alls lägga sig fint över kakan. Man får iallafall en härlig smakupplevelse, den är inte så söt och ska avnjutas till en god kopp te.

Kakprojektet: Bondkakor


Först ut är alltså bondkakor. Jag läste receptet lite snabbt och det blev bakpulver istället för bikarbonat. Ja, ja, så kan det gå. Smaken blev bra, formen sisådär. Jag tycker det är svårt med degar som knappt går ihop och sedan ska rullas. Alla som provsmakat har gett godkänt!

måndag 25 juli 2011

Kakprojekt

Inspirerad av filmen Julie & Julia (där huvudrollen lagade alla recept i en väldigt stor fransk kokbok) har jag nu bestämt mig för att baka alla recept i denna lilla kakbok.Först ut blir Bondkakor. Fler inlägg kommer...