lördag 28 januari 2012

Rutor

Wool-eater-rutor
Och när virklusten ändå blir för stor (apropå mitt förra inlägg) så har jag ju alltid mina wool-eater-rutor att virka på. Fyra på bilden, ytterligare en är på vift (!) och en är på andra varvet. Jag ska bara göra sex stycken och göra de så stora som garnet räcker till så får vi se om det blir en pläd eller bara en liten knävärmare till soffan. Virkar i ett 3-trådigt melerat garn från Ullcentrum.

Sandor älskar rutorna, speciellt vill han hålla i den jag virkar på...

torsdag 26 januari 2012

Stickar och läser virkböcker

Nehe, jag kunde inte hålla mig. Jag har börjat på ett nytt projekt, en stickad poncho till mig själv. Jag köpte garn till den på Syfestivalen i höstas, ett gammelrosa garn i mohair-bouclé (tantigt garn tycker maken). Jag stickar på fri hand (inget mönster) och det passar mig bra att ha en stickning att göra lite grann på ibland utan mönster. Dessutom behöver jag göra slut på lite garn innan nästa syfestival, inte för att jag tänkte köpa lika mycket som förra gången, men jag räknar med att hitta lite härligt garn.
Men jag drömmer om virkning. Har fått hem böckerna från förra inlägget och i tankarna blir det allt från fotpall och dekorativa gästhanddukar till jätteplädar. Ja, nästa projekt blir nog virkning.

fredag 13 januari 2012

Vill ha

Surfar på bloggar och drömmer om att sitta i fred och virka. Fick en jättefin bok i julklapp, men får inte nog. Dessa böcker är jag väldigt sugen på nu. Vill ha!

onsdag 11 januari 2012

Distans

Ibland behöver man distans till saker och ting. Och när jag hittar fyra(!) påbörjade tröjor så inser jag att någonstans så har jag tröttnat eller blivit besviken. MEN med lite distans så ser man saker i annat ljus.
  • Den första tröjan har jag nu stickat färdigt (den behövde "bara" en mudd nertill och lite snygga knappar.
  • Den andra tröjan har omonterade ärmar och jag har länge tvekat huruvida den skulle få bli en väst eller tröja. Det blir nog en tröja och den hamnar under UFOn i projektmappen.
  • Den tredje tröjan behöver också monteras, allt är färdigstickat. Jag vet att jag slutade för att det kändes som jag misslyckades med monteringen. Med lite tid bakom mig så kan jag nog ta tag i det och ta upp det som blev fel.
  • Den fjärde är nästan ett bakstycke som skulle blivit en kofta till min Pappa i 60-årspresent... Äsch han fyller år fler gånger. Färgen och mönstret är fortfarande kanon.

Så för tröjor till mig själv skyller jag lite på att jag varit gravid och eftersom jag inte stickat mammakläder så har det tagit emot. Men nu är jag inte gravid längre, så nu är det väl dags att avsluta projekten.

måndag 9 januari 2012

Halsvärmare

Här kommer bilder på två härliga halsvärmare. Något jag är lite inne på att använda nu eftersom jag håller på att tillfriskna efter en halsböld (ja, det är precis så vidrigt som det låter eller kanske till och med lite värre). Den lila är stickad på rundstickor på fri hand, men efter idé från Johanna Wallins "Sticka småvarmt". Garnet var ett impulsköp på Syfestivalen hösten 2010 (?) och har hängt med ett tag. Den gröna är virkad i förgarn från Ullcentrum, egen design med stolpgrupper om tre stolpar och "spindlar" insprängda. Sedan är det blommor i Järbos Molly i mönster från "100 blommor att sticka och virka". Den tillsammans med en hatt i samma garn och med liknande dekorationer blev klara i höst. Jag gillar färger och det var kul att kombinera ett ospunnet ullgarn (hur jordnära är inte det??) med ett garn helt i akryl.



måndag 2 januari 2012

När ska man hinna med?

I år fick jag två underbara julklappar som (förhoppningsvis) kommer resultera i inlägg i bloggen, Vinterns söta av systrarna Eisenmann som innehåller läckra bakverk och Stora Boken om Virkning av Margaret Hubert som är ett litet bibliotek av olika tekniker och mönster.

Men när ska man hinna med allt?
Jag är glad över att jag fick ge min bror en stickad pläd i julklapp och min moster en stickad sjal i 60-årspresent under julhelgen. Men jag måste erkänna att försöket med luciatåget inte gick vägen (tur att det kommer fler lucia...). Och är det kanske så att jag måste göra till någon annan för att det ska bli klart, och kanske borde jag satsa på mindre projekt så det blir klara.

Fast... huvudsaken är ju att man har kul, det är ju trots allt en hobby. Och kolla in detta mönster och säg att man inte blir sugen att virka det på en gång. Jag kunde inte hålla mig och har redan ett par rutor klara.

I vår var det tänkt att Oskar ska få ett överkast virkat till sig, men jag har faktiskt bestämt mig för att inte köpa material förrän några projekt är avslutade.

Och igårkväll bestämde jag mig för att lära mig dubbel filévirkning ur julklappsboken...

Jag är hopplös och jag hinner inte med!!