lördag 18 februari 2012

Syfestivalen våren 2012

Jaha, så var det dags för syfestival igen. Känns som de kommer tätt på varandra. Eftersom jag shoppade loss i höstas så hade jag tänkt hoppa över den här gången. Men med utsikt att få träffa en god vän och att få göra en härlig fredagsutflykt med Sandor så bestämde jag mig ändå för att gå. Det bästa var att få träffa Yvonne, annars var det mycket som en repris av hösten och som sagt höstens syfestival hade jag redan så färskt i minnet.
Men det blev iallafall trikåtrasor denna gång (som jag spanat in länge och även försökt virka med mormors gamla mattrasor) och nu kan jag inte bestämma mig om det ska bli en liten skål/korg till alla Wii-kontroller som ligger huller-om-buller i vardagsrummet eller om jag ska virka denna väska. Jag köpte även härligt bomullsgarn i grått och rosa för att virka en sådan här kudde. Nu ska jag bara försöka kroka färdigt en grytlapp som jag håller på med innan jag börjar med ovanstående projekt. Tror ni jag klarar det?

fredag 10 februari 2012

Pannlapp igen

Färgglatt och fort! Pannlappar är roligt. I sin uppbyggnad är denna mycket lik den i förra inlägget. Mitten är DROPS Muskat och kanten är DROPS Bomull Lin. Men i denna är tekniken falsk väv med två färger, kanten är ett varv fasta maskor och sedan omvända fasta maskor och öglan är i luftmaskbågar som jag sedan virkat varannan smygmaska och varannan luftmaska för lite "sick-sack-look" (man måste ju variera sig lite :-)).
Pannlapp
Falsk väv

Öglan

torsdag 9 februari 2012

Pannlapp

Nu är första pannlappen färdig. I mitten DROPS Muskat illrosa virkat i korsade puffar. Hela nystanet gick åt. Kanten är i DROPS Bomull Lin och är fasta maskor 3 varv runtom och sedan omvända fasta maskor (fm "baklänges") på sista varvet. Och så en liten ögla av luftmaskor som jag sedan virkat fasta maskor i.
Pannlapp

Korsade puffar i suddig närbild

söndag 5 februari 2012

När man bara måste

När jag på juldagen bläddrade igenom julklappen "Stora boken om Virkning" av Margaret Hubert var det två mönster som tilltalade mig på en gång. Det var dubbel filévirkning och korsade puffar. Eftersom jag är en person som bara MÅSTE prova sådana här mönster så har det såklart blivit så, trots många andra pågående projekt.

Först ut var dubbel filévirkning, det blev en liten mobilväska i Drops Cotton viscose.

Igår påbörjades en grytlapp i korsade puffar i Drops Muskat. Lorentz har valt färgen. Den rosa delen ska bli kvadratisk och sedan en grå kant runt.
Mycket roliga tekniker båda två. Virkningen har verkligen fått en renässans hos mig och jag känner att jag lyfter mig en nivå. Det kommer nog bli en del grytlappar och liknande i framtiden för att testa massa nya mönster/tekniker. Vem vill ha en grytlapp i julklapp? Hela släkten?

onsdag 1 februari 2012

Handduk


Inspirationen till att piffa upp en handduk kommer från "Granny square Love" och själva mönstret från "Crochet motifs". Inköpet av böckerna ger redan utdelning.

Utmaning

Jag har fått en utmaning. Jag har funderat hela natten. Okej, jag gör den (jag är egentligen inte så förtjust i sådana här saker). Fru Bäver har utmanat mig så här kommer svaren:

1. Vad gjorde jag för 10 år sen?
Jag läste fjärde året på civilingenjörsutbildningen och förberedde för Adrian att flytta in hos mig. Alltså 10-års-jubileum för mig och maken som sammanboende i år.

2. Vad gjorde jag för 1 år sen?
Gick omkring som en blåval och längtade efter att sluta jobba och äntligen få snusa bebis.

3. Fem snacks jag gillar.
chips, popcorn, nötter, smågodis, naturgodis
Men helst njuter jag ost, vin och choklad (som inte direkt räknas till snacks, va?)

4. Fem sånger jag kan utantill.
Förutom en massa barnvisor så kan jag en hel del PULP-låtar utantill; disco 2000, TV Movie, Underwear mfl.

5. Fem saker jag skulle göra om jag blev mångmiljonär.
Byta hus
Byta bil
Jobba deltid (i ännu större utsträckning och beroende på exakt hur många miljoner vi talar om här)Köpa lite mer av det där man vill unna sig men ändå låter bli
Spara

6. Fem dåliga vanor:
Låter bli att träna
Låter mina kläder ligga i en hög i sovrummet
Smiter undan för att virka/sticka fast det finns hushållssysslor
Nu vet jag inte om jag kommer på fler, maken och barnen skulle säkert kunna hjälpa till här...

7. Fem saker jag gillar att göra.
Utflykter med familjen
Ligga i sängen med alla sönerna och bara mysa
Långa, varma bad med mycket olja/salt/bubbel i
Virka, sticka, sy, pyssla
Shoppa

8. Fem saker jag aldrig skulle klä mig i eller köpa
Foppa-tofflor är nog det enda jag kommer på. Jag gillar inte ordet aldrig.

 9. Fem favoritleksaker.
Telefonen
Datorn
Wii
Virknålen
Stickorna

10. Fem personer jag vill se göra denna utmaning
Nej, jag tror det får sluta här.