söndag 28 oktober 2012

Rymdpyssel

Vem behöver en modell över solsystemet i sitt rum? Alla!
Lorentz och jag har äntligen fått upp de självlysande planeterna på en rymdsvart bakgrund. Självklart i korrekt ordning från Solen sett.

På beställning

Oskar försöker se glad och nöjd ut
-Mamma, är den till mig? (Jag sitter och stickar på en halsvärmare)
-Nej, den är till mig.
-Kan du sticka en halsduk till mig? Nu?
-Ja, men inte nu. Jag har inget garn som passar.
-Kan du köpa garn.
-Självklart, älskling. Vilken färg? (Vilken lycka, gå till Ljungqvist på beställning!!)
-Blå färg!

Eftersom barn är som barn och fruktansvärt otåliga fick det bli en enkel och rak modell i grovt snabbstickat garn. Det blev DROPS Andes på stickor 7, mönstret är moss-stickning 2+2 och jag la upp 28 m. Jag har stickat ett hål (sticka var sida för sig och sedan rakt över igen efter en liten bit) för att man lätt ska kunna dra igenom den ena änden och på så sätt slippa knyta halsduken. Oskar är mycket nöjd. Och mamma är mycket nöjd vad man kan åstadkomma på ett dygn (ganska precis ett dygn från inköp till färdig produkt).

Hopsnurpen

Utlagd


söndag 21 oktober 2012

Syfestivalen

Så har det varit dags för Syfestivalen igen. Jag börjar känna igen de flesta (för mig intressanta) utställarna nu. Det är roligt, men lite förutsägbart. Det jag blev lite intresserad av denna gång och som var lite nytt för mig var montern med Alpacka-garner, framförallt det tunna garn som hette Alpacka-fleece kändes spännande och riktigt mjukt. Men nej, det blev inget där. För jag köpte faktiskt sådant som jag spanade på förra året, men inte köpte. Så nästa gång köper jag väl sånt jag spanade in denna gång.

Jag gick med en jobbarkompis och dagens dråpligaste var nog när vi stannade vid en monter och utställaren frågar min väninna om hon gått på KTH. Ja, blev svaret och vi undrade hur man går från KTH till sybehörsbranchen. Nej, detta var bara extraknäck, till vardags räknade hon på kärnbränsle för Westinghouse!! Exjobbet hade hon visst gjort på vårt företag (Vattenfall Nuclear Fuel, som man kan förstå av namnet så räknar vi också på kärnbränsle till vardags :-) ). Ja, världen är bra liten ibland.

Jag fick iallafall med lite av varje hem. Något litet till bebisen (liandlo.com), mjukisbyxor till Sandor (också från Li and Lo), grovt härligt yllegarn från Island (fyra nystan, men på bilden bara ett), två fina sjalnålar, ett armband som matchar ett halsband jag köpte för ett par år sedan (på Syfestivalen så klart!) och ett härligt handknutet effektgarn som ska bli en lyxig sjal. Och så det bästa av allt; en härlig känsla av att ha en rolig hobby där jag får utlopp för mitt kreativa jag, känslan av lyx att få gå där själv med en väninna trots hem, barn, jobb och måsten och bara få förlora mig själv i det roligaste jag vet!

Årets fynd på Syfestivalen