onsdag 31 juli 2013

Sandlåda inomhus

Idag regnar det, så vi tog in sandformarna och gjöt gipsfigurer i dem istället. Jag har inte fått ur alla, än. Har läst att det kan hjälpa att värma formarna med hårtorken, ska pröva det imorgon.

Ser fram emot att ha dessa att ta fram och måla en annan regnig dag.

söndag 28 juli 2013

Beställa nytt garn

Det börjar sina lite bland bomullsgarnen, men hur mycket mer behöver jag, hur mycket går det åt? Fram med köksvågen! En ruta på 8 gram och 12 rutor på 99 gram. Det blir enkelt att räkna 10 gram per ruta. Nu ska jag beställa garn!

fredag 26 juli 2013

Omgruppering

Det är 30 grader varmt och vi väljer att bygga våningssäng... Ja, ja, nu sover O och S för första natten i ny säng tillsammans i sitt nya rum. Jag är trött och slutkörd, orkar inte hålla i virknål ikväll. Tankarna får jag sysselsätta med organisationen av Ls läs- och myshörna som vi ska inreda i Os gamla säng.

Godnatt.

torsdag 25 juli 2013

Hemgjort

De finaste presenterna är de hemgjorda. Så här blev det slutliga resultatet efter gårdagens inlägg. Vi har dock inte blåst glaset själva. Innehållet är lokalproducerat i Rotebro.

Och så lite virkdetaljer. Fasta maskor runt runt i Tilda, avslutet i fasta maskor baklänges. Jag har måttat på flaskan allteftersom. På det bredaste är det 60 maskor runt om, men på sista varvet (innan kräftgången) så minskade jag fyra maskor så att det ska smita åt lite.

onsdag 24 juli 2013

Presenter

Det är kul att ge lite extra personlig prägel på saker som ska ges bort. Imorgon bär det av till kära vänner i Västerås för hallonplock och en liten present är då på sin plats. Det ska virkas klart imorgon bitti under morgon-bolibompa, en bra tidpunkt för virkning.

tisdag 23 juli 2013

Inspiration

Just nu får jag mest inspiration av Online Stickcafe på facebook. Där dyker det upp inlägg bland alla andra av mina vänner och då och då får man syn på riktiga pärlor. Men mest inspireras jag av att det stickas och virkas så mycket överallt.

På facebook följer jag även AnitaYarn, en god vän sedan studietiden, samt attic24, som också har en bra blogg med massor av färgglada kreationer.

Så gå med i fb och online Stickcafe och googla er till attic24 och sarahlondon, ni kommer inte bli besvikna.

måndag 22 juli 2013

Skyltar

Har gjort i ordning namnskyltarna till barnens rum och flyttat de till rätt dörrar. Dessutom överraskade jag Adrian med den här på arbetsrumsdörren.

söndag 21 juli 2013

Kakor

Apropå icke-avslutade projekt. Här är ett bidrag till kära-små-kakor-projektet. Chokladsnittar med chili och körsbär. Det är tabasco i, kan vara anledningen till att de inte blivit gjorda förr. Men de blev goda, lite "vuxen-smak" (men fotot är tyvärr barnsligt uselt).

lördag 20 juli 2013

Panduro

Dagen bjöd på ett besök på Panduro, alltid lika roligt. Nya pyssel som prövades under eftermiddagen var krympplast och vävgrinden. Krympplast var häftigt, nästa gång blir det nog inte förtryckta motiv. Undrar vad jag ska göra då, hmm...

fredag 19 juli 2013

Trådar

Idag fäster jag trådar, blä. Finns det något tråkigare? Ja, ja, jag försöker göra det lite pö om pö så blir det tråkiga inte så koncentrerat.

torsdag 18 juli 2013

Yllemössa och 30 grader varmt

Sommar. 30 grader varmt. Härligt och skönt har vi det, hösten och vintern känns långt borta.

MEN lilla Aoife kommer ju snart och hälsar på och till henne har denna lilla höstmössa i alpacka/silke virkats. Garnet är drops supermjuka baby alpacka silk. Mössan är mönsterpassad efter Akvelina nu, så den passar nog bra på Aoife i höst. Kanske fäster jag blomman på, vi får se.

onsdag 17 juli 2013

Kakor

Det är så roligt att baka på sommaren tycker jag. Nästan varje dag sen vi kom hem har vi bakat. Idag blev det tebröd. De är mandel, äggvita, florsocker samt lime och mynta. Är det en tillfällighet att de sista på ingredienserna även ingår i favvodrinken mojito?

tisdag 16 juli 2013

Avmaskning

Att maska av ett arbete behöver inte "bara" vara avmaskning, det kan bli en dekorativ kant också. Jag har just lärt mig i-cord-avmaskning i och med pyttipannan. Bara att googla på "i cord bind off".

måndag 15 juli 2013

Paus

Idag är det paus från handarbete, annat arbete står på schemat. Sandor och Oskar ska flytta in i arbetsrummet och S gamla rum blir arbetsrum. Femtonspel  övervåningen alltså :-).

söndag 14 juli 2013

Nytt projekt

Fråga mig inte hur... MEN på något sätt har jag lyckats intala/övertyga mig själv om att det var dags att starta ett nytt gigantiskt projekt. Blir det färdigt i tid är det någon som får en fin födelsedagspresent. Och mer än så kommer jag inte skriva om det :-).

Jag hoppas ta mitt förnuft till fånga snart och även hinna avsluta några påbörjade projekt.

lördag 13 juli 2013

Fjärde gången gillt!

Frågetecknet är utbytt mot utropstecken! Pyttipanna är färdigstickad, färdig blir den först efter blockning och fastande av trådar. Då kommer bildbeviset.

fredag 12 juli 2013

Fjärde gången gillt?

Försöker fylla min pyttipanna. Jag har valt två-trådigt garn från Ullcentrum. Första gången blev det för brunt (garnet är fler färgat i brunt och blått). Jag tog av garnet och började om, nu blev det fint. Men stickor 4,5 blev för litet och sjalen blev hård. Sedan fick jag hjärnsläpp och tog stickor 10, de var de enda rundstickor >4,5 som jag hade. Jag behövde inte sticka mycket för att inse mitt misstag. Nu provar jag med jumperstickor 6 i trä och det verkar gå bra utan rundstickor. Jag ska komma ihåg att maska av löst (vi får se hur det går med i-corden) så den blir tillräckligt stor. Hoppas, hoppas att jag inte behöver repa upp en gång till.

torsdag 11 juli 2013

Livspussel och dötid

Att få tid till allt man vill. Att lära sig att prioritera. Att kompromissa.

Att ta vara på tiden.

Att älska barnen så mycket man orkar mellan varven på pyttipannan.

Idag bjöd mulle-meck-parken på lite av varje. Jag har börjat fylla i sjalen på pyttipannan, A och jag slappade och så glass med storkillarna.

onsdag 10 juli 2013

Mönster

Idag har jag letat mönster för att sy en klänning till Akvelina. Jag har några kandidater från Stoff och Stil. Tyget är redan inhandlat, det får bli ett eget inlägg :-).

tisdag 9 juli 2013

Mellanstick

Har egentligen fullt upp med några större projekt, men går ändå emellan med ett miniprojekt. En kompis har fått en dotter och jag kan inte låta bli att göra något till flickan. En till liten spiralmössa blir det, denna gång i Drops Baby Alpacka Silk. Ett oemotståndligt mjukt garn som jag hoppas blir skönt att bära för lillan.

måndag 8 juli 2013

Liljekonvalj

Dessa fina fick pryda bröllopsgåvan till min kusin när hon gifte sig i midsomras. Mönstret på blomma och blad är från "100 blommor att sticka och virka".

lördag 6 juli 2013

Spetsar klara

Så var spetsarna i gårdagens inlägg klara. Det blev 25 respektive 41 uddar på de båda längderna (om jag inte helt minns fel). Jag har inte garn till sjaldelen med mig, så nu får de vila tills jag kommer hem. Som tur är börjar återfärden från Ersnäs imorgon och jag har ett annat projekt med mig också. Lite bilstickning imorgon alltså :-).

fredag 5 juli 2013

Ett garn, olika stickor

Har börjat med en sjal som heter pyttipanna. Man börjar med spetsen och fyller sedan i med själva sjalen, läs mer på Garnomeras blogg. Jag håller på med spetsen i ullcentrums lingarn. Jag parallellstickar spetsen med två olika storlekar på stickorna. Även om bilden är lite suddig är det vad jag försöker visa. Det blir tydligare efter blockning.

torsdag 4 juli 2013

Bilåkning

Semestern kan bjuda på många timmar i bilen. Jag har börjat använda den till stickning och virkning. Att virka är bra eftersom man bara har en lös maska och en nål, stickar jag blir det helst med rundstickor eftersom de tar mindre plats.

Här är ett foto från bilen i slutfasen på en liten mössa/hatt som jag började på beställning till en liten Ellie, förlagan är Akvelinas mössa.

onsdag 3 juli 2013

Väder vs pyssel

Idag, äntligen, är det fint väder. Börjar dagen med långpromenad och fortsätter med fika och middag hos svärmor. Stickningarna får vila och tas upp en regnigare dag.

tisdag 2 juli 2013

Stickor, stickor

Min svärfars sambo kan bara använda stickor i trä eller bambu. Men hon får tyvärr inte tag på rundstickor. Nu har jag lovat att fixa det åt henne, i Stockholm, via Internet eller på Syfestivalen. I utbyte fick jag hennes lager av rundstickor i metall, hurra!

måndag 1 juli 2013

Utmaning: Ett inlägg om dagen

Det är ju lite lite action på den här bloggen så nu utmanar jag mig själv med att skriva ett inlägg om dagen under juli månad.

Och dagens inlägg får bli en bild på Akvelina som blir fem månader idag. På bilden iförd en virkad mössa som är gjord helt på fri hand med spiralvirkning i ett bomullsgarn från Drops.